Fire combat, tekmovanje slovenskih poklicnih gasilcev

Datum 5.6.2010 23:05:21 | Kategorija: Slovenija

Sobota, 5.6.2010 (13:00)

Krško

Dva poklicna gasilca v popolni zaščitni opremi, ki je težka več deset kilogramov, opremljena z masko in dihalnim aparatom, se poženeta s starta. Po tem, ko spneta cevi, se poženeta proti prvi oviri. Prvo preplezata, potem čim hitreje skozi predor. Na koncu poligona ju čaka 8 metrov visok stolp, na katerega se vzpneta po lestvi. Na vrh stolpa je potrebno potegniti eno cev in jo pritrditi. Iz stolpa se po vrvi spustita na tla in tečeta do 70 kilogramov težke lutke, ki jo morata skupaj prenesti v 30 metrov oddaljen označen prostor. Zadnja ovira, ki ju morata premagati, pa je vlečenje cevi, težke kar 200 kilogramov, do 30 metrov oddaljenega prostora, kjer morata s curkom vode zbiti na tla tarčo.
Domačo poklicno gasilsko enoto zastopajo Drago Novak in Bojan Naraglav, Zoran Jankovič in Damjan Reberšek, Roman Božič in Alfonz Oštir, Marko Levičar in Boštjan Robek, Boštjan Gabrič in Matej Kerin, Anton Starc in Damjan Kodrič, Aleš Levičar in Rok Grilc, Zvone Devetak in Andrej Dornik ter Dušan Sotošek in Stanko Kostrevc. Na tekmovanju imajo svoja predstavnika tudi novomeški poklicni gasilci, in sicer Janeza Mikliča in Dejana Škrubeja.

Slike: http://www.dolenjskilist.si/2010/06/05/29464/novice/posavje/Foto_Fire_combat__tekmovanje_slovenskih_poklicnih_gasilcev/

Vir: www.dolenjskilist.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5242