Gasilska premiera

Datum 2.6.2010 12:56:25 | Kategorija: Slovenija


Lestev. Po 34 letih nova v Mariboru. Večino denarja zagotovila občina.
"Končno so Mariborčani varnejši kot prejšnja leta. Zdaj imamo najmodernejšo lestev za reševanje, ki je dolga 37 metrov,” pojasnjuje Janez Keček, direktor Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje (JZZPR) Maribor.

Keček zdaj mirno spi
Že nekaj časa so namreč mariborski poklicni gasilci opozarjali, da z lestvijo, ki jo uporabljajo že od leta 1967, ni več varno reševati. Kot pravi Keček, je slabo spal vse do dneva, ko je župan Franc Kangler s podpisom zagotovil denar iz mestnega proračuna, potreben za nakup novega avtomobila z lestvijo.

“Če ne sprejmemo proračuna, boste tudi vi nosili odgovornost za požarno varnost v Mariboru,” je Kangler pred sprejetjem proračuna potrkal na vest svetnikov, ki so takrat bili soglasni, da se JZZPR zagotovi 670 tisoč evrov za nakup lestve. Preostala sredstva do 744 tisoč evrov, kolikor je stala nova pridobitev, je Keček zagotovil iz požarnega sklada.

Staro bodo prodali
Novo gasilsko pridobitev bodo javnosti predstavili 12. junija, ko si jo bo mogoče ogledati na Trgu svobode v Mariboru. “Opravljen je že tehnični prevzem, je tudi registrirana in zavarovana,” še pravi prvi mož JZZPR. Stari avtomobil z lestvijo iz leta 1967, ki je za zdaj še vedno v uporabi, bodo prodali na dražbi. Izklicna cena je deset tisoč evrov, za nakup pa naj bi se že zanimali dve prostovoljni gasilski društvi iz Slovenije in eno iz Hrvaške.

Vir: http://www.zurnal24.si/stajerska/gasilska-premiera-172561/clanekNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5234