Goreča plastenka priletela v deklico

Datum 31.5.2010 23:24:27 | Kategorija: Slovenija

17-letnik je želel zakuriti del drv, vendar se je plastenka z gorivom vnela in ga opekla po roki. Vrgel jo je, ta pa je priletela v prsni predel njegove sestrice. Hudo opečeno so odpeljali v KC Ljubljana.

undefined

Včeraj popoldne so policiste obvestili, da je 12-letna deklica iz okolice Trebnjega hudo opečena po telesu. Policisti so ugotovili, da je deklica skupaj z očetom in bratom pred stanovanjsko hišo nalagala drva na avtomobilsko prikolico, ostanke pa so potem pospravili na dva kupa. Ko so z delom končali, je 17-letnik poskušal zakuriti travo in kup drv. Ker mu to ni uspelo, je odšel po plastenko, jo odrezal in napolnil z gorivom. Gorivo je nato zlil na tlečo žerjavico, takrat pa so se vžgali hlapi in gorivo v plastenki, ki jo je fant držal v roki, je zagorelo.

Ker ga je ogenj opekel po roki, je plastenko odvrgel. Ta je priletela v prsni predel 12-letnice in njena oblačila so zagorela. Oče in brat sta deklici priskočila na pomoč in jo polila z vodo. Prvo pomoč so deklici, ki ima hude opekline na predelu glave, vratu in rame, nudili v Zdravstvenem domu Trebnje, nato pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v ljubljanski KC.

Kot so sporočili iz PU Novo mesto, kriminalisti in policisti dejanje še preiskujejo, po končani preiskavi pa bodo ustrezno ukrepali

www.24ur.comNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5231