Avtobus s turisti zgrmel z mostu

Datum 26.5.2010 21:15:01 | Kategorija: Svet

V bližini letovišča Antalya na jugu Turčije se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrlo 16 ljudi, na ducate pa je ranjenih. Voznik avtobusa naj bi zaspal za volanom.

Na jugu Turčije je avtobus, poln ruskih turistov, zdrsnil s ceste in zapeljal s šest metrov visokega mostu. Do nesreče naj bi prišlo, ker je voznik avtobusa zaspal za volanom, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Mehmet Seyman, namestnik guvernerja Antalye, je za lokalno televizijo povedal, da je bilo v nesreči ubitih 16 ljudi, 25 turistov pa je ranjenih. Med mrtvimi sta turški voznik in turistični vodič.

Nesreča turističnega avtobusa v Turčiji

(Foto: Reuters)

Avtobus je bil na poti iz letoviškega mesta Alanya, ki je med ruskimi in nemškimi turisti še posebej priljubljeno, v znamenite Pamukale, znane po zanimivih skulpturah, ki jih je voda izoblikovala iz apnenčaste sige.

Antalya je sicer ena od najbolj popularnih turških turističnih destinacij, ki jo vsako leto obišče na sto tisoče turistov, predvsem Nemci, Rusi in Britanci. Turčijo pa letno obišče kake tri milijone ruskih turistov, vsako leto pa v prometnih nesrečah na turških cestah umre na tisoče ljudi, večinoma zaradi neprevidne vožnje in slabo vzdrževanih cest.

Nesreča turističnega avtobusa v Turčiji

(Foto: Reuters)

vir:24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5223