Zagorelo na Pobrežju

Datum 15.4.2010 10:56:00 | Kategorija: Slovenija

Pri nekdanjem športnem klubu Santiago na Pobrežju je v jutranjih urah zagorelo. Požar je uničil večji del ostrešja stavbe. Objekti propadajo že pet let.
Danes zjutraj nekaj po sedmi uri je zagorelo pri nekdanjem športnem klubu Santiago na Pobrežju. Na kraju dogodka je še vedno približno deset gasilskih avtomobilov, kraj dogodka so že zavarovali policisti, požar pa je uničil večji del ostrešja stavbe.

Ker je stavba prazna, v bližnji okolici pa ni stanovalcev, nevarnosti ni, nastala je zgolj materialna škoda. Več informacij bo znanih kasneje. Zaradi gašenja je zaprt vozni pas, saj si gasilci pomagajo tudi z lestvijo.

Za objekt se zanimajo samo vandali
Ob Puhovi ulici na Pobrežju, v neposredni bližini igrišča za urbani šport, že pet let nihče ne skrbi za objekte in zemljišče nekdanjega nočnega lokala Santiago Sport Club. "Lastnik je sicer prostore zaščitil, a zaščita ni bila popolna. Objekt je posledično pogosto tarča vandalov in zbirališče raznih sumljivih oseb, zato si že vrsto let prizadevamo za ureditev te lokacije," pojasnjuje Anton Praviček, predsednik mestne četrti Pobrežje. Dodaja tudi, da so pred leti že intenzivno pritiskali na gradbeno inšpekcijo, da lastniku izda odločbo o rušitvi, kontaktirali so tudi predstavnike občine, a ta v zasebno lastnino ne posega.

Izključno za športno dejavnost

Za sanacijo je tako odgovoren lastnik Jože Šircelj, podjetnik iz Grosuplja, ki pa objekt neuspešno prodaja že leto dni. Zgraditi je namreč želel stanovanjski objekt, a je zemljišče namenjeno izključno športni dejavnosti. "Ker je bila na tej lokaciji pred leti gramoznica in deponija odpadkov, kvalitetnejša gradnja večstanovanjske zgradbe ni mogoča," še pravi Praviček.


(Foto: Daša Purgaj)

VIR: http://www.zurnal24.si/crna-kronika/zagorelo-na-pobrezju-167211/clanekNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5155