Hudo poškodovana padalec in voznik štirikolesnika

Datum 6.4.2010 12:16:53 | Kategorija: Slovenija

V naselju Ambrož pod Krvavcem se je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo s štirikolesnikom zgodila prometna nesreča, v Seničnem pa se je huje poškodoval jadralni padalec.

Včeraj ob 13. uri se je na pristajališču jadralnih padalcev v Seničnem zgodila nesreča, v kateri se je huje poškodoval 55-letni jadralni padalec, madžarski državljan.


Ker pri pristajanju ni pravilno uporabil zračne zavore, je izgubil nadzor nad jadralnim padalom. V zraku se je ustavil in nato z višine okoli štirih metrov padel na tla, kjer je obležal poškodovan.

Na kraju nesreče mu je pomoč nudila reševalna ekipa iz ZD Tržič, nato pa je bil s helikopterjem odpeljan na nadaljnje zdravljenje v Klinični center v Ljubljano. Policisti bodo o nesreči s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.

Nevarna tudi vožnja s štirikolesnikom

Ob 14. uri pa se je 39-letni voznik z območja Cerkelj na Gorenjskem s štirikolesnikom, na katerem je sedel še 31-letni sopotnik iz Medvod, vozil po cesti skozi naselje Ambrož pod Krvavcem. Na delu, kjer vozišče poteka skozi oster desni ovinek, je zapeljal na levi rob vozišča, kjer je izgubil oblast nad vozilom. To se je prevrnilo in se po nekaj metrih prevračanja zaustavilo.

Voznik se je huje poškodoval, sopotnik pa lažje. Na kraju nesreče so jima pomoč nudili delavci reševalne službe ANMP Kranj, nato pa sta bila z reševalnim vozilom odpeljana na zdravljenje v Klinični center Ljubljana.

Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 3.000 evrov. Policisti bodo zoper povzročitelja podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kranj.


vir:24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5130