V gorski nesreči hudo ranjen reševalec

Datum 29.3.2010 14:44:23 | Kategorija: Slovenija

Med usposabljanjem pod vodstvom inštruktorja se je na Raduhi hudo ranil gorski reševalec. Med turno smuko je zapeljal na ledeno ploskev, padel in po 20 metrih drsenja z glavo trčil v drevo.
Snežni plaz na Raduhi

Na Raduhi se je huje ranil reševalec. (Foto: PU Slovenj Gradec)

Med nedeljskim pohodom s turnimi smučmi proti vrhu Raduhe se je 24-letni moški iz okolice Slovenj Gradca, ki ima opravljen izpit gorskega reševalca, odločil, da ne bo nadaljeval vzpona. Med spuščanjem v dolino je s turnimi smučmi zapeljal na ledeno ploskev ter pri tem izgubil ravnotežje in padel. Po dvajsetih metrih drsenja po strmem pobočju je z glavo, na kateri ni imel zaščitne čelade, trčil v drevo. Pri tem si je hudo poškodoval glavo in dobil pretres možganov, so sporočili slovenjgraški policisti.

V reševanje poškodovanega sta se reševalcem iz GRS Maribor in GRS Koroška priključila tudi policista posebne policijske enote PU Slovenj Gradec, ki sta dodatno usposobljena za delo v gorah. Skupaj so poškodovanega zdravniško oskrbeli na kraju in nato spravili do nogometnega igrišča v Črni na Koroškem, od koder so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v slovenjgraško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Nesreča se je zgodila v nedeljo okoli 11. ure med usposabljanjem. Ponesrečeni moški, sicer član Gorske reševalne službe Maribor, se je na Raduho vzpenjal pod vodstvom inštruktorja. Policista PU Slovenj Gradec, ki sta opravila ogled kraja gorske nesreče, bosta po vseh zbranih obvestilih podala poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

http://24ur.com/novice/crna-kronika/v-gorski-nesreci-hudo-ranjen-resevalec.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5110