Zgorela jima je gostilna

Datum 14.3.2010 15:11:25 | Kategorija: Slovenija

Zaradi napake na električni napeljavi v kuhinji je gostinski del hiše v Kostanjevici na Krki zajel požar. Lastnika požara sploh nista opazila. Zbudili so ju gasilci, ki so jima tudi pomagali na varno.
(Foto: PGE Krško)

Okoli 2. ure ponoči so lastnika gostinskega lokala iz Kostanjevice na Krki iz postelje vrgli gasilci. Njuna hiša je bila v plamenih, potem ko je zaradi napake na električni napeljavi v kuhinji izbruhnil požar.

Ob intervenciji in gašenju je bila nekaj časa zaprta tudi cesta mimo objekta, tako da so promet izmenično preusmerjali.

Požar je v dobrih dveh urah pogasilo skupaj 38 gasilcev iz Kostanjevice na Krki, Prekopa, Podbočje in Krškega, ki so gasili s pomočjo tovornih vozil, cistern in dvigal. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan, so pa dvema osebama reševalci zaradi vdihavanja dima nudili pomoč na kraju. Eni osebi so na varno pomagali gasilci.

Požar v gostilni v Kostanjevici na Krki-1

V požaru je bil popolnoma uničila gostilno, ki se drži stanovanjske hiše. (Foto: PGE Krško)

O požaru sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, ki si je ogledal kraj požara. Po prvih ugotovitvah se je požar začel v kuhinji, nato pa se je razširil na ostrešje in zidani del gostinskega objekta. Lokal je povsem uničen, ogenj pa naj bi povzročil za nekaj 100.000 evrov škode. Prve ugotovitve ogleda ne kažejo na tujo krivdo ali sum storitve kaznivega dejanja.

http://24ur.com/novice/crna-kronika/domace-resevali-pred-pozarom.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5085