Na mariborskem letališču nova vozila

Datum 24.12.2004 0:38:23 | Kategorija: Slovenija

Maribor, Četrtek, 23. December 2004

Snežni plug, posipalnik in gasilsko vozilo

Predstavniki Uprave RS za civilno letalstvo so prevzeli in predali v uporabo podjetju Aerodrom Maribor, d.o.o., nova vozila: tovorno vozilo s snežnim plugom, tovorno vozilo s posipalnikom in gasilsko vozilo. Tako je sklenjena še ena izmed desetih faz projekta posodobitve infrastrukture na letališču Maribor, ki jo vodijo na ministrstvu za promet, Upravi RS za civilno letalstvo - z njim pa želijo povečati varnost zračnega prometa na mariborskem letališču, upravljavcu letališča, podjetju Aerodrom Maribor, d.o.o., pa omogočiti varno in kakovostno delo.

Štajersko podjetje Dumida, d.o.o., je dobavitelj tovornih vozil s plugom in posipalnikom. Skupna vrednost pogodb za dobavo obeh vozil je 55 milijonov tolarjev (229.398 €). Podvozje obeh vozil je znamke Iveco Eurotrakker, nadgradnjo vozil s plugom in posipalnikom pa je izvedlo podjetje RIKO Ribnica, d.o.o.,

Mariborska letališka gasilska služba bo odslej uporabljala novo gasilsko vozilo MAN 4x4, moči 353 kW. Nadgradnjo tega vozila je izdelalo podjetje Euro GV, d.o.o., iz Ilirske Bistrice, dobavitelj vozila je podjetje Webo, d.o.o., iz Ljubljane, pogodbena vrednost pa je 58 milijonov tolarjev (241.911 €).

Projekt obnove mariborskega letališča delno sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj. Skupaj z njim bo v letošnjem in prihodnjem letu Ministrstvo za promet v obnovo oziroma v posodobitev infrastrukture na letališču Maribor vložilo 1,25 milijarde tolarjev (5.213.601 €).

vir:vecer

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=507