Smrt na cesti v bližini Slivnice

Datum 10.3.2010 16:54:53 | Kategorija: Slovenija

Trčenje osebnega in tovornega vozila pri Slivnici na Štajerskem je bilo usodno za voznika osebnega avtomobila. Iz zverižene pločevine so ga izrezali mariborski gasilci.

undefined
Nesreča se je tragično končala za voznika osebnega avtomobila. (Foto: Jani Dolinšek)
Prometna nesreča v Slivnici-2

Nekaj minut čez deveto uro dopoldan sta na regionalni cesti v naselju Čreta v občini Hoče-Slivnica trčili osebno in tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila nesreče ni preživel, so zapisali na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Trčenje je bilo tako silovito, da so morali njegove posmrtne ostanke iz zverižene pločevine izrezati mariborski poklicni gasilci.

Zaradi nesreče je bil promet na omenjenem kraju zaprt za ves promet, okoli poldneva pa so posledice prometne nesreče odstranili in cesto znova odprli za promet, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Nesreče se danes kar vrstijo

Nesreča

Gasilci so imela danes polne roke dela. (Foto: POP TV)

Gasilci so morali sicer iz pločevine po več nesrečah po svej Sloveniji rezati več ukleščenih ponesrečencev, ki pa so nesreče k sreči preživeli. Ob 7.20 sta trčili osebni vozili na cesti Šentrupert-Letuš v Braslovčah, pri tem pa so bile ranjene tri osebe. Le minuto kasneje je vozilo zdrsnilo s ceste in se prevrnilo na bok na cesti v Vezovju v občini Šentjur.

Prav v Šentjurju pa sta ob 12.21 trčili dve vozili. Eno ranjeno in ukleščeno osebo so iz vozila rešili celjski gasilci. Nekaj minut pred poltretjo uro popoldne pa je osebno vozilo na cesti Mozirje-Nazarje zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na streho.

Nesreče so se sicer danes vrstile kar ena za drugo. Kot so zapisali na URSZR se je pločevina krivila še na avtocesti Drnovo-Smlednik v občini Krško, v kraju Straža pri Raki in naselju Gornje Pijavško prav tako v občini Krško.

Znova je prišlo tudi do nesreče v tunelu Trojane. V naletu so trčili dve osebni vozili in dva vlačilca, ranjeni pa sta bili dve osebi. Ena oseba je bila ranjena v jutranji nesreči na cesti Trbovlje-Zagorje, na viaduktu Petelinjek v Lukovici je osebno vozilo trčilo v zaščitno ogrado.

Tudi na kamniškem ni šlo brez nesreč. Osebno vozilo je dopoldan zdrsnilo s cestišča v Podhruški, na kamniški obvoznici pa sta zjutraj trčili dve osebni vozili. Ranjeni sta bili dve osebi.

vir: www.24ur.com
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5069