Požar uničil podstrešje

Datum 9.3.2010 20:55:12 | Kategorija: Slovenija

Ko je zagorelo podstrešje v hiši v Adlešičih, so bili stanujoči v pritličju, zato so požar opazili šele, ko je začelo padati ostrešje. Kljub hitremu posredovanju gasilcev je nastala velika škoda.

Včeraj okoli 21. ure je zagorelo na podstrešju stanovanjske hiše v Adlešičih. Kljub hitremu posredovanju gasilcev je podstrešje zgorelo v celoti, uničeno pa je tudi podstrešno stanovanje.

Direktor Krajinskega parka Kolpa Boris Grabrijanje sporočil, da so bili stanujoči takrat v pritličnih prostorih, zato so požar opazili šele, ko je začelo padati ostrešje. ''Zaradi hitre intervencije gasilcev se požar, ki ga je bilo težko ukrotiti, ni razširil po vsej hiši. Kljub temu je škoda izredno velika, saj je preostanek stavbe prepojen z vodo. Hudo so poškodovani posamezni deli hiše, prav tako pa tudi oprema, gospodinjski aparati in osebne stvari. Hiša je trenutno brez električne napeljave in neprimerna za bivanje.''

Po njegovih besedah so sosedje, prijatelji in sodelavci takoj priskočili na pomoč, ''da bi streho vsaj zasilno popravili, saj je že pričelo snežiti''. V naslednjih dneh pa pričakujemo še obilnejše sneženje in nizke temperature. Tudi zato Grabrijan poziva vse, ki lahko pomagajo, da po svojih močeh prispevajo za prebroditev trenutnih težav in obnovo doma. Za informacije, kako lahko pomagate, se obrnite na Javni zavod Krajinski park Kolpa.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5060