Prevračanje gasilcev

Datum 5.1.2010 7:26:56 | Kategorija: Slovenija

Radovljiški gasilci v treh letih povzročili štiri prometne nesreče.

Po besedah bralca naj bi bila sporna predvsem nesreča iz leta 2007, ko je mladi voznik z enoletnim stažem zaradi prehitre vožnje v križišču prevrnil tovorno gasilsko vozilo. (Foto: Žurnalov bralec)

Bralec nas je opozoril na nenavadno veliko število prometnih nesreč Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Radovljica. Temu predseduje Igor Marijan, policist na blejski policijski postaji. Po informacijah bralca naj bi njegovi gasilci v zadnjih treh letih povzročili štiri prometne nesreče (ki jih je tudi fotografiral) na nenujnih intervencijskih vožnjah. Predsednik gasilskega društva naj bi kot policist te nesreče prikrival, tako da gasilci niso bili kaznovani. Sporna naj bi bila predvsem nesreča leta 2007, ko je mladi voznik z enoletnim stažem šoferja zaradi prehitre vožnje v križišču prevrnil tovorno gasilsko vozilo.

Brez nepravilnosti

Tiskovni predstavnik PU Kranj Andrej Zakrajšek odgovarja, da niso prejeli nobene prijave ali informacije o domnevnih nepravilnostih, ki naj bi jih omenjeni policist storil pri opravljanju policijskih nalog oziroma nalog predsednika PGD Radovljica: “Navedbe smo preverili in ugotovili, da je prometni nesreči leta 2007 in 2008 obravnavala Postaja prometne policije Kranj. Pri nesreči na takratni glavni cesti Vrba–Črnivec so proti vozniku, povzročitelju prometne nesreče, podali obdolžilni predlog za storjeni prekršek. Za prometno nesrečo z udeležbo službenega vozila PGD Radovljica 18. septembra 2008 pa je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.”

Zadnja tovrstna nesreča se je po navedbah bralca zgodila 22. decembra lani na regionalni cesti Lesce–Kamna Gorica, za katero bralec trdi, da naj bi jo obravnaval kar sam predsednik PGD Radovljica, a na PU Kranj pojasnjujejo, da so v prometni nesreči ugotovili le materialno škodo na vozilu gasilskega društva. Ker niso zahtevali ogleda, ga policisti po zakonu o varnosti v cestnem prometu niso obravnavali.

Igor Marijan je na te očitke skromno odgovoril, da “izjava PU Kranj, ki odločno zanika morebitne nepravilnosti, popolnoma drži in je podkrepljena z dejstvi, dokazi in samimi zapisniki prometnih nesreč”.

Vir: Zurnal24.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4905