Zaradi uhajanja plina evakuirali več tisoč ljudi

Datum 15.12.2009 10:20:42 | Kategorija: Svet

V ameriški zvezni državi Ohio so morali zaradi uhajanja plina v naftnem predelovalnem obratu evakuirati 4000 ljudi. Enega človeka so prepeljali v bolnišnico.
Naftni rezervoar

(Foto: Reuters)

Pri letališču Port Columbus v ameriški zvezni državi Ohio je v naftnem predelovalnem obratu podjetja Heartland Petroleum plin začel uhajati okoli 8. ure zjutraj po lokalnem času. Nad obratom je bil ob prihodu gasilskih ekip velik oblak plina, ki se je nato hitro razpršil. V oblaku je bil po poročanju podjetja vodikov sulfid, ker pa je ta plin zelo vnetljiv, so reševalne ekipe ukazale takojšnjo evakuacijo. Evakuirali so 4000 ljudi, med njimi tudi zaposlene v bližnjem skladišču podjetja z obutvijo. Iz varnostnih razlogov so za šest ur zaprli tudi bližnjo cesto.

Zaradi težav z dihanjem so že na območju obrata oskrbeli dva človeka, tretjega pa so z istimi težavami odpeljali v bolnišnico. Vzrok za uhajanje plina še vedno preiskujejo, po poročanju medijev pa bi lahko bilo vzrok tesnilo na enem izmed rezervoarjev za nafto. Zadevo preiskujejo tudi zvezni organi za varnost in zdravje, njihovo delo pa mora biti končano v šestih mesecih.

Predstavnik podjetja Brad Lambert je povedal, da so se problemi začeli z jutranjim izpadom elektrike. Ko so ta problem odpravili, pa je prišlo do kratkega stika na računalniškem sistemu, pri čemer je razneslo tesnilo. Lambert je dejal, da si v podjetju prizadevajo, da bi obrat začel normalno delovati do konca tedna.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4869