Med vožnjo zagorela pnevmatika

Datum 27.11.2009 22:37:28 | Kategorija: Slovenija

Ljubljana, 27.11.2009, 16:49 | N.S.

Na ljubljanskem avtobusu, ki je bil na poti v garažo na popravilo, se je vnela zadnja pnevmatika. Požar so pogasili in avtobus varno pripeljali do garaže, kjer pa se je pnevmatika še enkrat vnela.
Sinoči okrog 21.40 je med vožnjo na praznem avtobusu na Aškerčevi ulici v Ljubljani zagorela zadnja pnevmatika. Ogenj je poskušal pogasiti voznik, dokončno pa so ga pogasili gasilci, ki so pnevmatiko tudi ohladili in nato spremljali avtobus do garaž na Celovški cesti. Tam se je pnevmatika še enkrat vnela, zato so jo gasilci še enkrat pogasili in ohladili, so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Tiskovna predstavnica LPP je za 24ur.com dogodek potrdila. Kot je povedala, je pnevmatika zagorela na šest let starem avtobusu, ki je del flote Bus d.o.o. in ga redno vzdržujejo v delavnicah. V času dogodka na avtobusu ni bilo potnikov, saj je bil voznik na poti v garažo, da bi odpravili težavo pregrevanja kolesnega ležaja. ''Na poti v delavnico je prišlo do manjšega požara na pesti pogona, katerega pa je voznik pogasil sam. Poklical je Gasilsko brigado, da mu je zagotovila ohladitev pogona ter mu zagotovila spremstvo do delavnic,'' so sporočili iz LPP in dodali, da je avtobus že na popravilu ter da bo v ponedeljek znova vozen.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4836