Trboveljski gasilci na Brniku in v GB Ljubljana

Datum 18.11.2009 8:01:50 | Kategorija: SlovenijaDrugo soboto v novembru smo se člani UO, NO Gasilske zveze Trbovlje ter nekaj poklicnih gasilcev Gasilskega zavoda Trbovlje podali na ogled delovanja gasilcev na Letališče Jožeta Pučnika na Brnik in ogled Gasilske brigade Ljubljana.
Ob 9 uri nas je na brniškem letališču sprejel poklicni gasilec g. Bine Perič.

Podrobno nam je predstavil opremo in specifično delo gasilcev na letališču. Veliko zanimanje gasilk in gasilcev je bilo okoli predstavitve vozila Panter.

Po malici nas je pot vodila v prostore ljubljanskih gasilcev na Vojkovo cesto kjer nas je sprejel poklicni gasilec I. izmene kolega Finžgar. Tudi on nam je zelo nazorno predstavi prav vsa vozila v brigadi kakor tudi organizacijo dela brigade. Zanimivost za vse je bilo tudi ogled starejših vozil iz leta 1913. Pot nas je nato vodila na kosilo na turistično kmetijo Okorn na Pristavo nad Stično, od tam pa proti domu. Mnenja smo bili da je strokovni izlet uspel se pravi bil je poučen in zanimiv, tako da bomo s podobnimi ogledi naših kolegov gasilcev v prihodnje še nadaljevali. V imenu trboveljskih gasilcev bi se ob tej priliki zahvalil GE Brnik, Iztoku Zajcu iz GB Ljubljana ki so nam oglede in predstavitve enot tudi omogočili.

Srečko KerinNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4819