Pri Krškem treščil v avtobus in zgorel

Datum 15.6.2004 18:42:56 | Kategorija: Evropa

Treščil v avtobus z navijači in zgorel
Krško | 15.6.2004 | B.M./E.Ž/M.K./STA

Policisti so pri Čatežu lovili avtomobil, ki je nato treščil v avtobus, poln hrvaških navijačev. Voznik je zgorel, prav tako avtobus.

V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila danes malo po 1. uri zjutraj na hitri cesti Ljubljana - Obrežje v bližini naselja Skopice, je umrl voznik osebnega avtomobila, voznik avtobusa pa se je težje poškodoval.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Krško, so prometni policisti opravljali meritev hitrosti na omenjeni hitri cesti, v bližini izvoza za Krško na Drnovem. Okoli 1. ure sta policista vozilu, ki je peljalo iz smeri Novega mesta proti Obrežju, namerila hitrost 145 kilometrov na uro, zato sta ga z rdečo lučjo skušala ustaviti, vendar voznik ni upošteval njunih signalov. Policista sta o tem obvestila operativno-komunikacijski center v Krškem in se s prižganimi modrimi lučmi odpravila za voznikom, ki je še naprej z veliko hitrostjo vozil v smeri Obrežja.

V bližini naselja Skopice, kjer je cesta dokaj ravna, omejitev hitrosti je 60 kilometrov na uro, po sredini vozišča pa je vozišče označeno z neprekinjeno dvojno črto, je omenjeni voznik zapeljal na levi vozni pas. Iz nasprotne smeri je ravno takrat pripeljal avtobus, ki se kljub zaviranju in umikanju v desno ni uspel izogniti trčenju. Tako sta vozili silovito trčili, avtobus pa je osebni avto potiskal še okoli 30 metrov po cestišču. V trenutku trčenja je prišlo tudi do eksplozije na obeh vozilih, zaradi česar sta se vneli in popolnoma zgoreli.

Voznik avtomobila, ki je ostal ukleščen v vozilu, je zgorel in zaradi posledic poškodb umrl. Kot domnevajo policisti, je doma iz okolice Krškega, vendar njegovo identiteto še ugotavljajo.

V celoti je zgorel tudi avtobus, v katerem je bilo še 49 potnikov, namenjenih na nogometno prvenstvo na Portugalskem, vendar so se vsi uspeli rešiti. V nesreči se je lažje poškodovalo 24 potnikov, voznik, 53-letni hrvaški državljan, pa si je zlomil nogo.

Poškodovane potnike so z reševalnimi vozili odpeljali v krški in brežiški zdravstveni dom ter v novomeško in brežiško bolnišnico. Voznik avtobusa je opravil tudi alkotest, ki je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola. Po prvih ocenah je na vozilih škode za okoli 13 milijonov tolarjev.

Vir: www.24ur.com


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=48