Preživeli 'trenutke groze'

Datum 22.9.2009 10:04:14 | Kategorija: Evropa

Nekdanji uslužbenec Romunskih železnic naj bi odvil vijake na tirih, zaradi česar je vlak iztiril. 300 potnikov je zaradi domnevnega maščevanja po izgubi službe doživljalo "trenutke groze".

Hitri vlak, namenjen iz romunskega mesta Timisoara v prestolnico Bukarešto, je na približno pol poti okoli 2.25 iztiril. 15 ljudi od 300 potnikov so prepeljali v bolnišnico, prvo pomoč na kraju pa so nudili še več osebam. Na srečo se nihče ni huje poškodoval.

Preživeli so povedali, da so doživljali ''trenutke groze". ''Vse se je zgodilo tako hitro. Eni so se vrgli na tla, nekaj jih je v strahu pred smrtjo razbilo steklo na oknih in skočilo iz vlaka,'' je povedal očividec.

Železniška nesreča v Romuniji-9

(Foto: Stirileprotv.ro)

Po železniški nesreči so aretirali nekdanjega uslužbenca Romunskih železnic. Potem ko so ga pred kratkim premestili na nižje delovno mesto, je dal odpoved. Verjetno se je želel maščevati. Sicer pa zaslišujejo še več ljudi.

Tudi prometni minister Radu Berceanu je povedal, da preiskovalci sumijo, da je bila nesreča posledica ''načrtovanja''. Policisti so namreč ugotovili, da je bilo nekaj vijakov na progi odvitih. Sumijo, da je storilec dobro poznal železniške tire, saj je zarjavele vijake celo naoljil, da so popustili. Progo so nazadnje pregledali v nedeljo zjutraj.

Na kraju je bilo poleg policistov in reševalcev še okoli 100 gasilcev.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4722