V nekaj dneh že drugič iztiril vlak

Datum 22.9.2009 10:02:38 | Kategorija: Evropa

V Romuniji je v nekaj dneh iztiril že drugi vlak. Tokrat je do nesreče prišlo na območju občine Cluj, iztiril pa je vlak s sedmimi vagoni, polnimi dizelskega goriva.


Nesreča vlaka v Romuniji-2

(Foto: Stirileprotv.ro)

V ponedeljek ponoči je v romunski občini Cluj iztiril vlak, ki je med drugim prevažal več kot 1800 ton goriva. Vso noč so bile v pripravljenosti desetine gasilcev, policistov in železniških uslužbencev, saj je iztirilo sedem od 36 vagonov, v katerih je bilo dizelsko gorivo.

Danes so na kraj dogodka že pripeljali težko mehanizacijo, s katero bodo poskušali dvigniti vagone in popraviti tire, da bo promet med mestoma Cluj in Plain znova stekel. Ta je namreč zaprt v obe smeri. Romunska vlada je na kraj že poslala preiskovalno skupino, ki bo poskusila ugotoviti vzrok nesreče.

Gre za že drugo železniško nesrečo v vsega nekaj dneh. Nedavno je namreč iztiril vlak s 300 potniki, ker naj bi nekdanji uslužbenec romunskih železnic odvil vijake na tirih. 15 ljudi od 300 potnikov so prepeljali v bolnišnico, prvo pomoč na kraju pa so nudili še več osebam. Na srečo se nihče ni huje poškodoval.

Nesreča vlaka v Romuniji-4

(Foto: Stirileprotv.ro)

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4721