Umrla med reševanjem hčerke

Datum 18.9.2009 18:37:13 | Kategorija: Evropa

Britanko je pri kuhanju čaja presenetil ogenj, ki se je kmalu razširil po celi hiši. Uspelo ji je rešiti tri sinove. V gorečo hišo se je vrnila po hčerko, a je umrla skupaj z njo.

gasilec

V požaru sta umrli mati in hči (simbolna slika).

V požaru, ki je izbruhnil v mestu Swansea v britanskem Walesu, sta umrli mati in njena štiriletna hči. Britanka je iz goreče hiše rešila svoje tri sinove. V hišo se je vrnila po hčerko, a ji je reševanje spodletelo, umrla je skupaj z njo, poročajo britanski mediji.

Eden od fantov je v kritičnem stanju, druga dva pa so že izpustili iz bolnišnice.

39-letna mama naj bi pripravljala čaj za otroke, ko je hišo zajel ogenj, domnevno zaradi uhajanja plina. Sosedje pravijo, da se je požar samo v nekaj minutah razširil po celi hiši.

Mati je iz hiše izvlekla tri sinove, stare 14, 12 in devet let. Nato se je vrnila v hišo po hčerko. Sinovi so v tem času stekli do sosedov ter jih prosili za pomoč. Sosedje so poskušali pogasiti ogenj, a žal neuspešno.

"Žrtvovala se je za svojo hčerko,“ je dejala ena od sosed. V boju z ognjenimi zublji sta bila ranjena tudi dva gasilca, ki sta še vedno v bolnišnici.

Zakaj je natanko zagorelo, še preiskujejo. A gasilci so prepričani, da je šlo za nesrečo. Oče je bil v času požara v službi.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4715