Hotela sta baker in zakurila objekt

Datum 17.9.2009 12:56:01 | Kategorija: Slovenija

Požar, ki je sredi avgusta zajel stavbo nekdanje tovarne v Preboldu, sta zanetila dva moška, ki sta z bakrenih kablov hotela odstraniti izolacijo. Škode je za milijon in pol evrov.

Požar v Preboldu-5

(Foto: Damjan Rogan)

Celjski policisti in kriminalisti so končali obsežno preiskavo požara, ki je sredi avgusta izbruhnil na enem izmed objektov nekdanje Tekstilne tovarne Prebold.

Policisti so ugotovili, da sta moška, stara 19 in 20 let, doma z območja Velenja, 13. avgusta v večernih urah vlomila v objekt, od koder sta nameravala ukrasti bakrene predmete. V stavbi sta našla električne kable. Med sežiganjem izolacije s kablov so se v objektu vnela lesena tla. Požar, ki sta ga osumljena poskušala pogasiti, se je razširil še na preostali del objekta. Objekt je bil uničen v takšnem obsegu, da so ga morali podreti. S tem dejanjem sta osumljena oškodovanim povzročila za okoli 1.600.000 evrov materialne škode.

Že dva dneva pozneje so policisti zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine in povzročitve splošne nevarnosti odvzeli prostost dvajsetletnemu osumljencu.

Osumljenega so včeraj s kazensko ovadbo privedli k celjski preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila sodno pridržanje. Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi zoper premoženje in nasilnih kaznivih dejanj.

Drugega osumljenca bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, ko ga bodo izsledili.

Požar v Preboldu-8

(Foto: Alex Reberšek - sedmica.si)

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4713