Pogoreli domovi in stopljeni avtomobili

Datum 2.9.2009 10:02:35 | Kategorija: Svet

Ogenj v ameriški zvezni državi Kaliforniji še vedno divja in za seboj pušča opustošenje. Vendar pa so gasilci vse bolj optimistični, da jim bo uspelo zajeziti ognjene zublje.

Sedmi dan hudih požarov na območju Kalifornije se ogenj še vedno širi, vendar pa ga gasilcem uspeva upočasnjevati. Zublji so zajeli že 492 kvadratne kilometre, povsem uničili 53 zgradb, ogrožajo pa jih še 12.000. Doslej povzročena škoda je ocenjena na približno 13 milijonov dolarjev.

Z ognjem, ki je minulo sredo izbruhnil v gozdu Angeles National Forest in se razširil do severnih predmestij Los Angelesa, se bori približno 3600 ljudi. Čeprav imajo v tem trenutku gasilci pod nadzorom zgolj pet odstotkov požara, pa predstavniki gasilcev pričakujejo, da se bo ta številka sedaj začela naglo vzpenjati.

Pogorišče, ki je ostalo za požarom-12

Ogenj ni ničemur prizanašal. (Foto: Reuters)

Požari so sicer že terjali smrtne žrtve. V nedeljo sta na območju Mount Gleason umrla gasilca, v minulih dneh pa je bilo več ljudi poškodovanih. Evakuirali so več tisoč ljudi. Tiskovna predstavnica nacionalne službe za gozdove Dianne Cahir je celo novinarje pozvala k molitvi, ker gori vsepovsod. Najhuje pa je tam, kjer že več let ni bilo gozdnega požara.

fotogalerija na www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4680