Na območju Los Angelesa sta med gašenjem gozdnih požarov umrla dva gasilca

Datum 31.8.2009 14:25:53 | Kategorija: Slovenija

Na območju Los Angelesa sta v nedeljo med gašenjem gozdnega požara, ki divja že od sredine minulega tedna, umrla dva gasilca. Kot so sporočile tamkajšnje oblasti, je vozilo z žrtvama, sicer pripadnikoma gasilske enote okrožja Los Angeles, iz za zdaj neznanih razlogov zapeljalo s ceste na območju mesta Acton, kakih 50 kilometrov severno od Los Angelesa.Zaradi divjega gozdnega požara na območju Los Angelesa sta življenje izgubila dva gasilca. (Foto: AP Photo)
Požar, ki je zajel narodni park Angeles severno od gosto naseljenega območja kakih 30 kilometrov severno od Los Angelesa, so sicer v nedeljo uspeli omejiti na manj kot pet odstotkov površine, še vedno pa velja, da je "izpod nadzora", je sporočila ameriška služba za narodne parke.

V okrožju Los Angeles so ognjeni zublji uničili najmanj 18 stavb, številke pa se utegnejo še povečati. Kot še poroča nemška tiskovna agencija dpa, ognjeni zublji ogrožajo zgodovinski observatorij na gori Wilson.

Skupno se z ognjem zadnje dni bori kakih 1800 gasilcev, tudi s pomočjo letal in helikopterjev, ter ob temperaturah, ki dosegajo 35 stopinj Celzija.

Požar je doslej uničil več kot 17.000 hektarjev vegetacije, več kot 10.000 domov pa je ogroženih.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4678