Železna konstrukcija padla na delavce

Datum 27.7.2009 8:02:54 | Kategorija: Svet

Seul, 26.07.2009, 14:40 | M.M.

Na gradbišču v Seulu se je zgodila delovna nesreča, v kateri je umrlo pet delavcev. Ali so vodilni dobro poskrbeli za varnost delavcev?

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Gradbena nesreča

Nesreča v Seulu

Danes je v bolnišnici umrl še peti gradbinec, ki se je ponesrečil na gradbišču v predmestju južnokorejske prestolnice Seul.

Nesreča se je zgodila včeraj zvečer, ko se je zrušila železna konstrukcija. Gre za 30 metrov dolg in šest metrov širok železni okvir, ki bi moral podpirati del mosta, preko katerega bi potekala proga. Gradnja se je začela že pred dvema letoma, končala pa naj bi se leta 2011.

V času nesreče je bilo na gradbišču 15 delavcev. Nesreča je terjala pet žrtev, še devet delavcev pa je ranjenih in so v bolnišnici.

Nesreča v Seulu

Policija je zaslišala vodstvo podjetja, ki gradi omenjeni most. Zakaj je do nesreče prišlo, ni znano. Obstaja pa sum, da vodilni niso primerno poskrbeli za varnost na gradbišču. Ali gre za resnične trditve, bo pokazala preiskava.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4589