V Splitu iztiril vlak

Datum 24.7.2009 14:06:55 | Kategorija: Evropa

Na Hrvaškem je iztiril hitri vlak. Po neuradnih informacijah naj bi v nesreči umrlo najmanj pet ljudi, številni naj bi bili ranjeni. Proga je še vedno zaprta, potnike pa prevažajo z avtobusi.

Pri Splitu je danes iztiril hitri vlak, ki je bil iz Zagreba na poti v Split. V nesreči je bilo po neuradnih podatkih vsaj pet mrtvih in okrog 50 ranjenih. Načelnik hrvaške gorske reševalne službe je za 24ur.com povedal, da so v nesreči po prvih informacijah umrle tri osebe, 20 je ranjenih. Bojijo pa se, da bo smrtnih žrtev še več.

Kot je na svoji spletni strani objavila Slobodna Dalmacija, je vlak iztiril pred postajo Sadine v Rudinah pri Kaštelih nekaj po 12. uri, na kraj nesreče pa so poslali več reševalnih vozil in pripadnikov gorske reševalne službe.

Po poročanju portala Index.hr, je klinični center v Splitu v obsednem stanju. Ko so prejeli obvestilo o nesreči, so izpraznili vse operacijske sobe in se pripravili na sprejetje poškodovanih. Sicer pa so na kraju nesreče še vedno gasilci, ki iz razbitin pomagajo reševati poškodovane.

V Zagrebu pa se je sestala uprava Hrvaških železnic, ki še vedno ne ve, zakaj se je nesreča zgodila. Policija dogodek sicer že preiskuje.

Ugledni nemški sodni izvedenec za velike železniške nesreče Vatroslav Grubišić je pred petimi leti opozoril na dejstvo, da hitri vlaki Hrvaških železnic niso testirani na hrvaških progah, ter da obstaja sum, da so narejeni po napačnih kriterijih.

vir: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4583