Brata rešila gorečega otroka

Datum 21.7.2009 14:56:34 | Kategorija: Svet

21.07.2009, 13:02 / P.L.
Brata John in Joel sta gasilca že 29 let. Čeprav v času hude nesreče nista bila v službi, sta pohitela na pomoč.

 Bratec, ki ga je rešila mati, si je opekel roki

Brata Rechlitz iz Milwaukeeja sta se v nedeljo pripravljala na rojstnodnevno zabavo. Tistega dne namreč nista bila v službi. Niti slutila nista, da bosta vseeno reševala družino.
Nenadoma je k njima pritekla Johnova žena Joy in jima povedala, da gori terenec. Pogumna brata sta takoj stekla na pomoč. V vozilu sta bila mati in otrok. Enega otroka je voznica medtem že podala skozi okno Johnovi ženi. Drugi otrok pa je privezan in v plamenih sedel na avtosedežu.
Gasilca John in Joel sta poskušala rešiti še mater in gorečega otroka.

Gasilca sta rešila otroka iz gorečega avtomobila

Brata sta razbila sprednje vetrobransko steklo in izvlekla mater. V gorečem avtu pa je še vedno jokal štiriletni deček. Otrok je kričal od strahu, njegov avtosedež je gorel. Nikakor se ni mogel rešiti, ker je bil privezan z varnostnim pasom. John in Joel sta prerezala pas z nožem in dečka zvlekla iz gorečega terenca. Deček je gorel, sosedm, ki je dogajanje opazoval, ga je takoj oblil z vodo. Poklicali so prvo pomoč in dečka nemudoma odpeljali v bolnišnico. Njegovo telo je bilo že močno opečeno in, kot so izvedeli kasneje, so opekline prekrivale 30 odstotkov njegovega telesa. Dečka so morali operirati. Bratec, ki ga je mati uspela rešiti iz gorečega avtomobila in ga podala ženi gasilca, si je opekel le roke. Zdravniki so povedali, da opekline niso hude in da si bo hitro opomogel.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4575