Naj prostovoljec 2004

Datum 6.12.2004 19:28:35 | Kategorija: Slovenija

Mladinski svet Slovenije danes začenja z akcijo Naj prostovoljca/prostovoljke. Namen projekta je promocija prostovoljnega dela za vzpostavitev ustreznih mehanizmov za priznavanje in vrednotenje prostovoljnega dela ter za sprejetje takšnega zakona o prostovoljnem delu, ki bo prostovoljstvo spodbujal in ne postavljal morebitnih ovir.


Naslov nameravajo v mladinskem svetu podeliti aprila prihodnje leto ob praznovanju 15. obletnice sveta, je pojasnil predsednik sveta Matjaž Štolfa.

Mladi se vse bolj zavedajo pomena neformalne izobrazbe

Mladi se vse bolj zavedajo, da je poleg formalne pomembna tudi neformalna izobrazba, pojasnjujejo v mladinskem svetu. Skozi prostovoljno delo na različnih področjih lahko pridobijo izkušnje, spretnosti in vrednote, ki jim omogočijo lažji prehod v svet odraslih. Tako se odločajo za prostovoljno pomoč v bolnišnicah, pomoč v domovih za ostarele, pomoč otrokom z ulice, vrstniško pomoč in druge oblike prostovoljnega dela.

Sprejeta priporočila za področje prostovoljnega dela

Evropski mladinski forum - evropska krovna mladinska organizacija, katere član je tudi Mladinski svet Slovenije - je na svoji zadnji skupščini sprejel priporočila za področje prostovoljnega dela. Ta pravijo, da morajo vsi mladi imeti možnost opravljati prostovoljno delo, da je treba za participacijo in prostovoljno delo mladih ustvariti ustrezne pogoje ter da je treba promocijo prostovoljnega dela povezati s promocijo prostovoljnih mladinskih organizacij. (STA)


vir: www.siol.netNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=456