Poplave v Avstriji zahtevale prvo žrtev

Datum 28.6.2009 16:55:00 | Kategorija: Evropa

St. Pölten - Poplave, ki so zajele Avstrijo, so v soboto terjale prvo smrtno žrtev. V Amstettnu v Spodnji Avstriji se je utopil 16-letni deček. Poplave na Češkem so medtem terjale že 13 smrtnih žrtev

Poplave v Avstriji zahtevale prvo žrtev

St. Pölten - Poplave, ki so zajele Avstrijo, so v soboto terjale prvo smrtno žrtev. V Amstettnu v Spodnji Avstriji se je utopil 16-letni deček. Poplave na Češkem so medtem terjale že 13 smrtnih žrtev.


Močno deževje je znova zajelo tudi nemško zvezno deželo Bavarsko, v Londonu pa pričakujejo vročinski val.

V Avstriji se bo deževje nadaljevalo


Amstetten je močno deževje zajelo tudi danes, zaradi česar je zaprtih več cest. V noči na danes je bilo zaradi slabega vremena v pripravljenosti več deset gasilcev, ki so morali 20-krat posredovati. Davi je bilo v pripravljenosti še 33 gasilcev, ki so posredovali 16-krat. Poplave so zajele tudi avstrijsko Štajersko. V Feldbachu obstaja velika nevarnost plazov, v St. Stefanu pa so morali v noči na danes evakuirati družino. Na Gradiščanskem so se razmere davi nekoliko umirile. Oblačno in deževno vreme se bo v večjem delu Avstrije sicer nadaljevalo tudi v ponedeljek.

Češka


Najbolj deževen junij na severu Avstrije v zadnjih 50 letih


Junij je v Avstriji zaznamovalo močno deževje. V glavnem mestu Spodnje Avstrije St. Pöltnu, kjer osrednji urad za meteorologijo in geodinamiko že več kot 100 let meri količino dežja, so z 229 litri na kvadratni kilometer namerili nov rekord za mesec junij, ki naj bi bil tako najbolj deževen mesec na severu Avstrije v zadnjih 50 letih. Na nekaterih območjih Avstrije so junija sicer zabeležili pomanjkanje dežja.

Na Češkem ta konec tedna utonila dva moška


Na severu Češke pa so visoke poplave doslej terjale že 13 življenj. Dva moška - eden od njiju je bil prostovoljni gasilec - sta utonila ta konec tedna. Močno deževje je zajelo tudi nemško Bavarsko, kjer je visoka voda poplavila ceste in kleti hiš. Deževje je še posebej prizadelo severni del Bavarske.

Avstrija


V Londonu 32 stopinj Celzija


V Londonu pa medtem meteorologi napovedujejo sončno poletje z deževjem. V Londonu naj bi tako že v ponedeljek namerili do 32 stopinj Celzija.

STA

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4541