Zapeljal na nasprotni pas in trčil

Datum 23.5.2009 11:02:51 | Kategorija: Evropa

Zaradi neprilagojene hitrosti, izsiljevanja prednosti in alkohola so se zgodile kar tri nesreče. Motorist, voznik tovornjaka in sopotnik so utrpeli hujše telesne poškodbe.
Zaradi neprilagojene hitrosti, izsiljevanja prednosti in alkohola so se zgodile kar tri nesreče. Motorist, voznik tovornjaka in sopotnik so utrpeli hujše telesne poškodbe.
Prometna nesreča

(Foto: 24ur.com)

Prva se je zgodila včeraj okoli 12. ure pri Tolminu. 59-letni državljan Nemčije je kot drugi v koloni štirih motoristov vozil iz smeri Mosta na Soči proti Tolminu. V desnem preglednem ovinku pred Tolminom je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno vozišče v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal 71-letni voznik osebnega avtomobila. Vozili sta čelno trčili. Motorist je utrpel hude telesne poškodbe, in sicer zlom desne stegnenice in udarec v trebuh. S helikopterjem so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

Istega dne se je nekaj po 15. uri v Rebernicah zgodila prometna nesreča, v kateri sta voznik tovornjaka in sopotnik utrpela hude telesne poškodbe. Povzročil jo je sam voznik tovornjaka, in sicer zato, ker v ovinku ni hitrosti prilagodil svojim sposobnostim in stanju vozišča. V ovinku je vozilo prevrnilo na bok, zatem pa je obstalo na desnem vozišču. Voznik in sopotnik sta na zdravljenju v bolnišnici.

Nekaj po eni uri zjutraj je na cesti Bovec–Kluže v prometni nesreči povzročitelj utrpel lažje telesne poškodbe. V križišču je izsiljeval prednost drugemu vozniku, kar je vodilo v trčenje. Oba voznika sta vozila pod vplivom alkohola. Soudeleženca so policisti zaradi prevelike koncentracije pridržali do izstreznitve.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4460