Vinjen traktorist zbil motorista

Datum 13.5.2009 13:48:50 | Kategorija: Slovenija

V hudi prometni nesreči je umrl 49-letni motorist. 65-letni vinjen voznik traktorja je zapeljal na levo stran vozišča in trčil v voznika kolesa z motorjem.

V hudi prometni nesreči je umrl 49-letni motorist. 65-letni vinjen voznik traktorja je zapeljal na levo stran vozišča in trčil v voznika kolesa z motorjem.

Slovenska policija

Zaradi reševanja prometne nesreče je bila od 20.30 do 22.50 popolnoma zaprta lokalna cesta. (Foto: Jani Dolinšek)

V torek ob 20.20 uri se je v naselju Krašči zgodila huda prometna nesreča, v kateri je zaradi nepravilne strani vožnje umrl 49-letni voznik kolesa z motorjem. Pri ogledu kraja prometne nesreče, katerega sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec je bilo ugotovljeno, da je 65-letni voznik kmetijskega traktorja, znamke IMT 542, vozil po lokalni cesti iz smeri Domajinec v smeri Krašč.

Na začetku naselja Krašči je nenadoma zapeljal na levo stran vozišča, kjer je trčil v voznika kolesa z motorjem, znamke tomos, ki mu je peljal nasproti. Pri trčenju se je mopedist tako hudo poškodoval, da je na kraju podlegel poškodbam. Voznik kolesa z motorjem je med vožnjo uporabljal zaščitno motoristično čelado.

Voznik traktorja je bil na kraju preizkušen z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Odrejen je bil tudi strokovni pregled, so še sporočili iz PU Murska Sobota.

Letos so na pomurskih cestah zaradi prometnih nesreč umrli štirje ljudje, v enakem obdobju lani pa deset ljudi.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4445