Že 500 smrtnih žrtev in pogrešanih

Datum 2.12.2004 7:52:24 | Kategorija: Svet

Narasle vode so uničile številne cestne povezave, tako da morajo reševalci na določena območja pešačiti po več kilometrov.

Poplave in zemeljski plazovi so na Filipinih po zadnjih podatkih zahtevali okoli 500 mrtvih in pogrešanih. Reševalnim ekipam zemeljski plazovi in poplavljene reke otežujejo pomoč najhuje prizadetim območjem, ki so odrezani od sveta. Zaradi slabega vremena z nizko oblačnostjo je motena tudi uporaba helikopterjev pri reševalnih akcijah, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

V provinci Quezon morajo vojaki in reševalci več kilometrov pešačiti do obalnega mesta Real, kjer je umrlo najmanj 114 ljudi, okoli 150 jih še pogrešajo. Skupaj je v tej provinci po navedbah ministrice za socialo Corazon Soliman umrlo 360 ljudi. V provinci Bulacan so v torek vojake, ki so odhajali na pomoč, napadli komunistični uporniki. Po navedbah vojske je bilo pri tem ubitih 10 vojakov in upornik.

Foto: Reuters

Vremenoslovci opozarjajo pred nevarnostjo novega neurja na Filipinih. Vihar Nanmandol je že dosegel otočje in grozi, da bo prizadeta območja dosegel s hitrostjo do 195 kilometrov na uro.(sta)

vir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=441