V Portorožu gorela jahta

Datum 20.4.2009 21:39:32 | Kategorija: Slovenija

V Marini Portorož je zagorelo na 15-metrski motorni jahti. Posredovali so gasilci, ki so požar v pol ure omejili in pogasili. Vzrok še ni znan, prav tako ne materialna škoda.

V nedeljo okoli 19. ure je v portoroški marini zagorelo na 15-metrski plastični motorni jahti. Na kraj dogodka je prišlo devet koprskih gasilcev in 13 gasilcev prostovoljnih gasilskih društev iz Pirana in Sečovelj, so za 24ur.com povedali na Gasilski brigadi Koper. "Zagorelo je v prostoru za akumulator plovila in eni od kabin. Požar smo v dobre pol ure pogasili z vodo in peno. Glede na izkušnje gre za manjšo škodo, saj se ogenj drugam ni razširil, škoda je nastala le zaradi visokih temperatur na plastiki.“

(Foto: Dare Čekeliš)

V rezervoarju gorečega vozila je bilo okoli 1500 litrov pogonskega goriva, vendar ni prišlo do izlitja v morje. Pristojni delavci marine so poškodovano plovilo dvignili na kopno in s privezov v neposredni bližini odstranili druga plovila, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Požar na čolnu-1

(Foto: Dare Čekeliš)

Kraj dogodka so si ogledali policisti, ki z ogledom nadaljujejo danes, ko bo tudi natančno ocenjena materialna škoda. Vzrok požara še ni znan. Na PU Koper so za 24ur.com povedali, da je jahta last slovenskega državljana, v portoroški marini pa so potrdili, da je jahta last njihovega nekdanjega direktorja Enesa Loja.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4395