V portoroški marini zagorela jahta

Datum 20.4.2009 12:10:01 | Kategorija: Slovenija

20.04.2009, 11:10 | U.Z.
V Marini Portorož je zagorelo na 15-metrski motorni jahti. Posredovali so gasilci, ki so požar v pol ure omejili in pogasili. Vzrok še ni znan, prav tako ne materialna škoda.

V nedeljo okoli 19. ure je v portoroški marini zagorelo na 15-metrski plastični motorni jahti. Na kraj dogodka je prišlo devet koprskih gasilcev in 13 gasilcev prostovoljnih gasilskih društev iz Pirana in Sečovelj, so za 24ur.com povedali na Gasilski brigadi Koper. "Zagorelo je v prostoru za akumulator plovila in eni od kabin. Požar smo v dobre pol ure pogasili z vodo in peno. Glede na izkušnje gre za manjšo škodo, saj se ogenj drugam ni razširil, škoda je nastala le zaradi visokih temperatur na plastiki.“

V rezervoarju gorečega vozila je bilo okoli 1500 litrov pogonskega goriva, vendar ni prišlo do izlitja v morje. Pristojni delavci marine so poškodovano plovilo dvignili na kopno in s privezov v neposredni bližini odstranili druga plovila, so sporočili iz policijske uprave Koper.

Kraj dogodka so si ogledali policisti, ki bodo z ogledom nadaljevali danes, ko bo tudi natančno ocenjena materialna škoda. Vzrok požara še ni znan.

Vir: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4391