Letalo prepolovilo hišo

Datum 17.4.2009 20:54:18 | Kategorija: Svet

Na Floridi je strmoglavilo manjše letalo in dobesedno prepolovilo hišo, na katero je padlo. Za zdaj ni znano, koliko je žrtev.

V soseski Fort Lauderdale na Floridi je okoli 11. ure dopoldne strmoglavilo manjše letalo. Šlo naj bi za dvomotorno letalo tipa cessna 421, ki je padlo na hišo blizu letališča Fort Lauderdale, s katerega je vzletelo in ob tem poškodovalo še dva ali tri sosednje domove.

letalo strmoglavilo na Floridi

Posnetki s prizorišča kažejo, kako je letalo hišo prepolovilo.

Koliko oseb je bilo v hiši, če sploh kaj, še ni znano. Predstavnik letališča Chaz Adams pa je povedal, da so bile na letalu štiri osebe, vključno s pilotom. Letalo je bilo namenjeno v Fernandina Beach, severno od Jacksonvillea. Samo nekaj sekund po vzletu je pilot javil okvaro. "Kontrolni stolp mu je svetoval, naj se vrne na letališče. Letalo je strmoglavilo medtem, ko se je vračalo," je pojasnil Adams. Za kakšno okvarjo je šlo, ni znano.

Gasilcem je ogenj na kraju dogodka že uspelo pogasiti. "Požar je pod nadzorom. Zaradi goriva v letalu moramo zdaj iz varnostnih razlogov zavarovati območje, da bomo med razbitinami lahko poiskali morebitne ponesrečence," je povedal vodja gasilske enote Donald P. Widing.

Jim Leljedal iz šerifovega urada v kraju Broward je povedal, da je letalo poškodovalo tudi električno napeljavo v okolici. Dodal je, da še vedno ocenjujejo škodo.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4385