Nad Jesenicami v sredo izbruhnil večji požar

Datum 9.4.2009 10:17:20 | Kategorija: Slovenija

Četrtek 09.04.2009, 10:02

Jesenice - Na težko dostopnem terenu v gozdu na Mirci nad Jesenicami sta v sredo okrog 15.30 zagorela trava in podrast.

Požar, ki se je razširil na približno 25 hektarov veliki površini, je 34 gasilcev s pomočjo helikopterja do večernih ur lokaliziralo in pogasilo, na požarišču pa je ostala požarna straža.

Zagorelo na travnatem pobočju na Rdečih skalah

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je zagorelo na travnatem pobočju na Rdečih skalah. S požarom na nenaseljenem območju, ki se je razširil na površini 500 krat 500 metrov, se je spopadlo šest gasilcev intervencijske skupine gasilsko reševalne službe Jesenice. Kasneje se jim je pridružilo še 18 gasilcev prostovoljnih gasilskih društev Jesenice, Blejska Dobrava, Koroška Bela in Planina pod Golico. V gašenje se je vključil tudi helikopter Slovenske vojske, kasneje pa še deset jeseniških poklicnih gasilcev.

Na Regijskem centru za obveščanje Kranj so pojasnili, da so v večernih urah požar uspeli lokalizirati. Vendar požar ni bil v celoti pogašen. V nočnem času je gorelo še približno deset kvadratnih metrov podrasti na nedostopnem mestu, ki so ga varovali gasilci v požarnih stražah.

V požaru ni bilo poškodovanih

V požaru ni bilo poškodovanih, prav tako ni nastala škoda na objektih. Policisti pa bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vzrok požara.

STA

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4364