V letalski nesreči na Javi najmanj 23 mrtvih

Datum 30.11.2004 20:55:07 | Kategorija: Svet

DŽAKARTA - Ob današnjem ponesrečenem pristanku indonezijskega potniškega letala z več kot 150 ljudmi na krovu je po zadnjih podatkih umrlo 23 potnikov, 62 je bilo ranjenih, je sporočila lokalna policija. Nesreča se je zgodila v turističnem mestu Solo na indonezijskem otoku Java, ko je letalo zasebne družbe Lion Air ob pristanku v močnem nalivu zdrsnilo s pristajalne steze, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Vzrok za nesrečo še ni znan.

Letalo tipa MD-82 je bilo na poti iz Džakarte in je pred nesrečnim pristankom na letališču Adi Sumarmo v Solu v osrednjem delu Jave opravilo še vmesni pristanek v mestu Surabaya na vzhodu otoka. Ob pristanku v Solu se je letalo po zdrsu s pristajalne steze prelomilo na dva dela in drselo še kakšnih 100 metrov, dokler se ni ustavilo na bližnjem pokopališču. Nekatere potnike so reševalci iz razbitin letala uspeli rešiti šele tri ure po nesreči, so poročali lokalni mediji.

Tiskovni predstavnik letalske družbe Lion Air je potrdil nesrečo njihovega letala, obenem pa dejal, da za zdaj še ni znan vzrok nesreče, in da bo potrebno izvesti temeljito preiskavo, še poroča AP.

www.dnevnik.si


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=435