Policisti in gasilci nadaljujejo z iskanjem utopljenca v reki Savi pri Impoljci

Datum 30.11.2004 11:54:36 | Kategorija: Slovenija

KRŠKO - Policisti in gasilci so tudi za danes predvideli akcijo iskanja pogrešanega 39-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je utonil v nedeljo po prometni nesreči, v kateri je vozilo prevrnilo v reko Savo pri Impoljci v občini Sevnica. Kot so sporočili krški policisti, je bilo namreč dosedanje iskanje, v katerem so poleg policistov in gasilcev sodelovali tudi posamezni občani, neuspešno.

Policisti in gasilci so v ponedeljek preiskali brežino, s čolni pa so pregledali tudi območje toka reke Save, kjer se je zgodila prometna nesreča. V današnje iskanje nameravajo zato vključiti tudi potapljače.

Kot smo že poročali, je v prometni nesreči, ki se je zgodila v nedeljo okrog 14. ure na cesti Sevnica - Krško izven naselja Impoljca v občini Sevnica, življenje izgubil 39-letni državljan BiH, sicer sopotnik v kombiju znamke Renault, ki ga je vozil 29-letni državljan Srbije in Črne gore, ki začasno stanuje v Krškem. Iz vozila, ki se je prevrnilo v reko Savo, se je uspelo rešiti vozniku in petim sopotnikom, 39-letnega državljana BiH pa je odnesla reka, v kateri je po poročilu krških policistov utonil.

Po navedbah policistov je voznik izven naselja Impoljca s preveliko hitrostjo pripeljal v dvojni ostri, vendar pregledni ovinek. Tam je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo preko vozišča, prebil obcestno drsno ograjo in se po brežini prevračal do reke Save, v kateri je vozilo potonilo do globine približno pol metra, so sporočili iz Policijske uprave Krško.

www.dnevnik.si


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=433