Sedmega odnesla Sava

Datum 30.11.2004 1:40:00 | Kategorija: Slovenija

Krško ,29.11.2004
Devetindvajsetletni državljan Srbije in Črne gore, začasno stanuje v Krškem, je vozil kombi znamke Renault traffic po glavni cesti prvega reda od Sevnice proti Krškemu. Zunaj naselja Impoljca je s preveliko hitrostjo pripeljal v dvojni ostri, sicer pregledni ovinek in izgubil nadzor nad vozilom. Zapeljal je v levo prek vozišča, prebil obcestno drsno ograjo in se po nabrežini prevračal do Save. Vozilo je potonilo v reko, tako da je bilo približno pol metra pod gladino.
Uspelo se je rešiti vozniku in petim sopotnikom, vsi so državljani Srbije in Črne gore ter Bosne in Hercegovine. Le 39-letnemu sopotniku, državljanu BiH, ni uspelo. Splezal je iz vozila, vendar ga je zajel rečni tok, ker pa naj bi bil slab plavalec, je po približno sto metrih utonil.
Na kraju nesreče so pogrešanega iskali gasilci iz Sevnice in Krškega, vendar ga niso našli. Iskanje bodo nadaljevali danes.
Voznik in sopotniki, ki so se rešili, so se lažje telesno poškodovali in so jih po prvi pomoči v zdravstvenem domu Sevnica odpustili v domačo nego. Zoper povzročitelja nesreče bodo vložili kazensko ovadbo.

foto:matejkošir /delo

vir:delo

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=430