Požar v dvorcu Trebnik v Slovenskih Konjicah

Datum 15.6.2004 7:53:21 | Kategorija: Slovenija

Celjske dnevno-nočne zgodbice
Požar v dvorcu Trebnik v Slovenskih Konjicah
Podtaknjeni požar so pogasili, nato pa je izbruhnil znova in povzročil precejšnjo gmotno škodo

Črne napovedi direktorja Celjske policijske uprave Eda Mlačnika na zadnji novinarski konferenci o številu prometnih nesreč z najhujšimi posledicami za mesec junij so se žal uresničile. Minuli teden so ceste v Celjski regiji terjale namreč kar dve smrtni žrtvi, umrla sta dva mlada človeka. Da je bil konec tedna zares črn, potrjuje tudi petkov umor 20-letnega mladeniča v Velenju.

Ves teden so bili dejavni tudi vlomilci in tatovi, policisti in kriminalisti pa so obravnavali tudi požare in delovne nesreče, ki so se končale s hujšimi poškodbami. Slabe volje je bil minuli ponedeljek nedvomno lastnik golfa bele barve iz Slovenskih Konjic, saj so mu avto ukradli na parkirišču. Z dvorišča na Cesti na Ostrožno v Celju je nekdo ukradel gorsko kolo znamke Scott in lastnika olajšal za okoli 200 tisočakov. Nepovabljeni obisk so imeli tudi v Celjskih mesninah na Glavnem trgu v Celju, neznanec je iz trgovini odnesel več kosov vakuumsko pakiranega mesa, kavo in sladkarije v vrednosti okoli 300 tisočakov.

Iz garaže v Ulici mesta Grevenbroich v Celju, v kateri je lastnik imel skladišče, je neznanec preko noči odnesel več zabojev alkoholnih in brezalkoholnih pijač. V Šmarju pri Jelšah pa si je tat za svoje nečedno početje izbral kiosk ter iz njega odnesel večjo količini cigaret in nekaj pijače. Lastnika je olajšal za okoli 420 tisočakov. V noči na četrtek so vlomili v osebno vozilo v Šempetru, odnesli digitalni fotoaparat, nekaj opreme in prometno dovoljenje.

V četrtek je v Slovenskih Konjicah kljub hitremu posredovanju popolnoma zgorel megan. Preiskava je pokazala, da so se vnele papirne vreče pod vročim motorjem vozila. Konec tedna je zagorelo tudi ob dvorcu Trebnik v Slovenskih Konjicah. Preiskovalci so ugotovili, da je nekdo v prostoru, v katerem je bilo več odpada, zanetil požar in kraj zapustil. Ogenj so sicer pogasili, vendar pa je na pogorišču ponovno zagorelo. Ogenj je zajel ostrešje objekta, ki je zgorelo v celoti. Gmotno škodo, ki je precejšnja, še ocenjujejo. V nedeljo se je osebno vozilo vnelo tudi v Celju. Nekaj minut po poldnevu je zagorelo pod pokrovom motorja osebnega vozila med vožnjo iz Milčinskega ulice proti Opekarniški ulici. Požar so pogasili celjski poklicni gasilci, povzročil pa je za okoli sto tisočakov gmotne škode.Gordana Possnig


vir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=43