Planinska zveza izročila priznanje helikopterski enoti policije

Datum 6.1.2009 21:14:37 | Kategorija: Mimogrede

Torek 06.01.2009, 19:06

Ljubljana - Predsednik Planinske zveze Slovenije (PZS) Franc Ekar je Helikopterski enoti policije ministrstva za notranje zadeve ob njeni 40-letnici izročil visoko priznanje zlati častni znak PZS.

Ob tem je Ekar poudaril, da slovenski planinski gorski svet potrebuje sodoben, namenski helikopter, ki bo varen za letenje v težkih gorskih razmerah.

"Gorski svet potrebuje sodoben helikopter"

Ekar je pojasnil, da je PZS s to enoto skozi štiri desetletja med drugim aktivno sodelovala pri nudenju pomoči oslabelim in ponesrečenim planincem, pri intervencijah v elementarnih situacijah in nesrečah ter s prenosi strateških tovorov za namene visokogorskih planinskih postojank, so sporočili s PZS.

Po mnenju predsednika PZS slovenski planinski gorski svet potrebuje sodoben, namenski helikopter, ki bo varen za letenje v težkih gorskih razmerah, funkcionalen in medicinsko popoln, prijazen za ponesrečenca in enako prijazen do gorskega okolja. To so tudi usmeritve "alpske konvencije" v skrbi za varovanje Alp in človeka, je dodal.

"Ne glede na krizo je čas, da dobimo helio plovilo"

Kot piše v sporočilu za javnost, je Ekar še posebej poudaril, da je ne glede na ekonomsko recesijo in gospodarsko krizo čas, da se Slovenija opremi s helio plovilom - helikopterjem, ki bo varen in zanesljiv za letenje v gorskem svetu.

Poveljnik Letalske policijske enote Vojko Robnik se je strinjal s predsednikom PZS, naj se Slovenija opremi s kar najpopolnejšo medicinsko opremo in namenskim helikopterjem. Poleg tega je poudaril, da so piloti in drugi delavci policije pa tudi Slovenske vojske nadpovprečno strokovno in profesionalno usposobljeni, še piše v sporočilu za javnost.

STA

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4224