Nedeljsko jutro s smrtno nesrečo

Datum 7.12.2008 15:52:54 | Kategorija: Slovenija

Povzročitelj vinjen

Pri naselju Voglje, občina Šenčur, se je ob 5.10 zgodila prometne nesreče, v kateri je umrl 50-letnik.
Kot poroča policija, je 24 letni Kranjčan vozil osebni avtomobil po avtocesti št. A2 iz smeri Ljubljane proti Kranju. Pri tem je dohitel osebni avtomobil, ki ga je pred njim v isti smeri vozil 55-letni voznik iz okolice Vodic. Ker Kranjčan hitrosti vožnje ni prilagodil svojim sposobnostim, stanju ceste in vremenskim razmeram, je s sprednjim desnim delom svojega vozila (brez zaviranja) trčil v zadnji levi del vozila, ki ga je pred njim pravilno vozil 55- letnik iz okolice Vodic.

Zaradi opisanega je prišlo do močnega naletnega trčenja. 55-letnik je izgubil nadzor nad vozilom, ki je začelo bočno drseti naprej, proti travnatemu useku, v katerega je s sprednjim delom vozila tudi trčil. Vozilo je po prevračanju obstalo na strehi.

V vozilu, ki ga je vozil 55-letnik iz Vodic, sta ostala ukleščena voznik in njegov sopotnik. Voznika so iz razbitin rešili kranjski reševalci in je bil s kraja nesreče odpeljan na nadaljnje zdravljenje v Klinični center v Ljubljano, njegov sopotnik, 50-letni moški, prav tako iz območja Vodic, pa je bil v nesreči tako hudo poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Povzročitelj prometne nesreče, 24-letni Kranjčan, v nesreči ni bil poškodovan, policisti pa so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Kranju, še sporoča policija.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4174