V Dravo pri Lentu iztekajo naftni derivati

Datum 4.12.2008 20:02:32 | Kategorija: SlovenijaNa Dravi v bližini mariborskega kopališča so davi opazili oljni madež. Neznani naftni derivat še vedno izteka v reko, pristojne službe pa še niso ugotovile, od kod in kako izteka.
Mariborska policija in pristojne službe preiskujejo, od kod se v Dravo v Mariboru steka naftni derivat, ki na vodi povzroča oljne madeže. Kot so potrdili na mariborski policijski upravi, so madež opazili okoli 9. ure zjutraj, do sedaj pa jim še ni uspelo ugotoviti, od kod prihaja.

Tudi na Javnem zavodu za zaščito in požarno reševanje Maribor (JZZPR) so za 24ur.com potrdili, da se od jutra skupaj s policijo in pristojnimi službami ukvarjajo z iztekom neznanega naftnega derivata. V komunalnem podjetju Nigrad po besedah predstavnika JZZPR pravijo, da ne izteka kanalizacija, vsi skupaj pa trenutno poskušajo ugotoviti, od kod točno snov prihaja in kako.

Do izteka prihaja nekje v bližini mariborskega kopališča Pristan oziroma pod mostom Studenška brv. Gasilci so sicer naredili bariero, vendar pa naftni derivat priteka izpod vode, zato ga je težko zajeziti.

Po ocenah predstavnika JZZPR ga izteka približno dva do tri litre na uro, vendar pa naj bi po pričanju nekaterih očividcev že sinoči vonjali nafto. Madež se ne širi, saj ga rečni tok sproti odnaša, po nekaterih pričevanjih pa naj bi naftni derivat prineslo že vse do Miklavža na Dravskem polju.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4167