V petek spet nevarnost poplavljanja morja

Datum 4.12.2008 11:58:52 | Kategorija: Slovenija

Najvišja gladina do 310 centimetrov

V petek je pričakovana povečana vodnatost rek in povišano plimovanje morja, ki lahko tako ponovno poplavi najnižje dele obale, napoveduje ARSO.
Kot navaja Agencija Republike Slovenije za okolje, bodo najmočneje naraščale reke na jugu in jugozahodu Slovenije, ter Ljubljanica s pritoki. Povečalo naj bi se tudi območje poplav na Ljubljanskem barju.

Najvišja gladina morja do 310 centimetrov
Povečano bo še plimovanje morja, in sicer v petek ponoči in zgodaj zjutraj, med poltretjo in peto uro. Najvišja gladina lahko na morski postaji Koper doseže višino med 295 centimetrov in 310 centimetrov.

Kot kaže vremenska slika, bo vreme v petek potencialno nevarno. "Napovedani vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno," lahko glede na podatke ARSA opišemo petkove razmere.

V petek padavine po vsej Sloveniji
In vreme v petek na sploh? Jutri bodo padavine že zgodaj zjutraj zajele zahodne kraje in se čez dan razširile na večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Meja sneženja se bo z začetnih 500 metrov postopno dvignila na nadmorsko višino med 800 in 1100 metri. Najmanj dežja bo v severovzhodni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4166