Voda spet ni pitna!

Datum 3.12.2008 16:31:55 | Kategorija: Slovenija

Primorci nimajo sreče. Zaradi popravila poškodovanega cevovoda in nujnih vzdrževalnih del je treba na nekaterih območjih vodo spet prekuhavati.


Pipa

Vodo je treba prekuhavati v Fiesi in Izoli ter na območju Vanganela, Boninov in Tribana. (Foto: Reuters)

Rižanski vodovod Koper obvešča, da bo jutri v Fiesi od hišnih številk sedem do 47 med 8.30 in 12. uro ''zaradi nujnih vzdrževalnih del'' motena oskrba s pitno vodo. Na omenjenem področju bo vodo za prehrambene namene treba prekuhavati do preklica.

Zaradi okvare na vodovodnem omrežju je motena tudi oskrba z vodo na območju Pittonijeve ulice v Izoli, kjer je treba tudi prekuhavati vodo. Zaradi popravila poškodovanega cevovoda je treba vodo do preklica prekuhavati še na območju Vanganela, Boninov in Tribana 15, 15 a in 16, medtem ko je voda na območju Barižonov, Milokov in na Vinogradniški cesti v Ankaranu neoporečna. Na preostalih območjih Kopra in Pirana je voda pitna brez omejitev, so sporočili iz Rižanskega vodovoda.

To pa ni prvič, da imajo Primorci težave. Rižanski vodovod je samo od začetka oktobra najmanj trikrat javnost obvestil, da voda ni pitna. Vodovod je očitno dotrajan, saj morajo vseskozi opravljati redna in nujna vzdrževalna dela, večkrat pa so počili tudi cevovodi. Najhuje je bilo letos poleti, ko je moralo več ljudi poiskati zdravniško pomoč zaradi zastrupitve z vodo, v kateri so bile celo fekalije.

24ur

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4164