Ponoči brez vode!

Datum 24.10.2008 13:57:17 | Kategorija: Slovenija

Do preklica: zaradi izredno zmanjšanega dotoka bo dobava pitne vode v Kanalu ob Soči prekinjena vsak dan med 23. in 6. uro zjutraj.
Pipa

V Kanalu je ponoči prekinjena dobava pitne vode. (Foto: Reuters)

Zaradi izredno zmanjšanega dotoka vode v vodohran je v Kanalu ob Soči vsak dan med 23. uro in 6. uro do nadaljnjega prekinjena dobava pitne vode. Kanalski župan Andrej Maffi občane poziva, naj s pitno vodo "skrajno varčujejo", dolgoročno pa naj bi težave rešili z novim vodnim virom, je povedal.

Majhen dotok vode iz vira Avšček v vodohran so opazili pred dnevi, občinski režijski obrat pa je tudi že zakrpal odkrita manjša puščanja v vodovodnem sistemu v Kanalu, je povedal Maffi. Prekinitev dobave pitne vode je tako skrajen ukrep ob pomanjkanju vode, saj je bilo zadnje večje deževje na tem območju sredi julija, je pojasnil.

Prekinitev, s pomočjo katere se vodohran ponoči napolni, da vode ne zmanjkuje čez dan, velja za območje vodovoda Kanal, strogo racionalna raba vode pa za vse občane. Tako je Maffi na nujno varčevanje med drugim opozoril tudi delavce na gradbišču črpalne hidroelektrarne v Avčah.

V kanalski občini imajo 20 različnih vodovodnih sistemov, ki jih napaja okoli 35 vodnih virov. Kljub temu občasno prihaja do prekinjene dobave vode, kar lahko dolgoročno rešijo le z iskanjem dodatnih vodnih virov, je prepričan župan. Tako čakajo na gradbeno dovoljenje za vrtini na območju naselja Plave, s katerima naj bi uredili vodooskrbo na območju Deskel, dodatni vodni vir morajo poiskati še za območje Kanala, je še pojasnil.

24ur

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4105