Slovenijo trikrat streslo

Datum 23.10.2008 11:49:12 | Kategorija: Slovenija

V sredo zvečer so seizmografi zaznali tri šibke potresne sunke. Dva so zabeležili v okolici Pivke, enega pa v bližini Zagorja ob Savi.
zapis potresa na seizmografu

(Foto: Dare Čekeliš)

Iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje so sporočili, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic v sredo zabeležili kar tri šibke potresne sunke. Prvega so zaznali ob 20.21, drugega ob 21.33, tretjega pa slabo uro pozneje, ob 22.19.

Po prvih podatkih je bilo žarišče prvega in drugega potresnega sunka 46 kilometrov jugozahodno od Ljubljane, v okolici Pivke, preliminarno ocenjena magnituda prvega potresa je bila 2,3, drugega pa 1,7. Intenziteta prvega potresa v širšem nadžariščnem območju je presegla III. stopnjo po evropski potresni lestvici (EMS). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Pivke, Postojne in okoliških krajev. Intenziteta drugega pa ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici. Potres so čutili prebivalci Pivke.

Tretji potresni sunek so zabeležili v bližini Zagorja ob Savi. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 1,1, intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju pa ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici. Potres so čutili prebivalci Zagorja ob Savi.

24ur

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4101