Potres v severni Italiji; štirje ranjeni in gmotna škoda

Datum 25.11.2004 13:00:55 | Kategorija: Evropa

Območje Gardskega jezera na severu Italije je v sredo malo pred polnočjo stresel potres z močjo 5,2 stopnje po Richterjevi lestvici. Pri tem so bili po poročanju nemške tiskovne agencije dpa ranjeni štirje ljudje, nastala pa je tudi gmotna škoda. Veliko ljudi je iz strahu pred popotresnimi sunki noč preživelo na ulicah. V mestu Salo so na športnem stadionu posebej zato postavili šotore. Obsega škode, ki jo je povzročil potres, po poročanju italijanskih medijev za zdaj še niso mogli oceniti. Po podatkih agencije RS za okolje so potres čutili tudi nekateri prebivalci slovenske prestolnice.

Potres po podatkih civilne zaščite ni terjal smrtnih žrtev. Njegovo žarišče potresa je bilo ob Gardskem jezeru, približno 25 kilometrov pod zemljo. Sunki so povzročili razpoke na zunanjih stenah zgradb, v mestu Salo pa so iz previdnosti evakuirali bolnišnico.

V več mestih so ljudje v paniki zapuščali svoje hiše. Potres je trajal približno 30 sekund. Šlo naj bi za enega od najmočnejših potresov na tem območju, odkar beležijo tresenje tal, še poroča dpa.

www.dnevnik.si


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=409