Z ognjem nad ogenj

Datum 18.9.2008 22:30:08 | Kategorija: Slovenija

V okviru dvostranskega sodelovanja med Francijo in Slovenijo poteka te dni usposabljanje, na katerem francoski strokovnjaki s področja požarov v naravi prenašajo slovenskim kolegom svoje izkušnje pri uporabi tehnik usmerjenih požarov in ostalih indirektnih metod gašenja.

Gre za teoretično in praktično predstavitev predpožigov in požigov na samem požaru. Požare v naravi je mogoče omejiti tudi tako, da se preventivno določen del terena preventivno požge. To pa lahko gasilci naredijo tudi operativno med samim požarom in ga tako omejijo.
Prvi dan seminarja, v torek, 16. septembra, sta inštruktorja iz Francije opravila teoretični del seminarja v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje, nato bosta v sreda, 17. in četrtek, 18. september na vojaškem poligonu na Počku opravila še dvodnevni praktični prikaz teh metod.
Slušatelje, teh je 30, je za ta seminar izbrala Gasilska zveza Slovenije, ki jih je poiskala predvsem med operativci z obalno-kraškega območja, nekaj pa jih je tudi iz notranjosti Slovenije. V teoretičnem delu so samo poslušali predavanja, v praktičnem delu pa bodo tudi aktivno sodelovali v akciji.
Vse stroške tega usposabljanja je »pokrila« Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

URSZR

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4056