Gasilci s Porsche Cayennom

Datum 12.9.2008 7:39:23 | Kategorija: Evropa

V Stuttgartu bodo po novem ponesrečence prevažali hitreje, predvsem pa - v stilu

Gasilci v Stuttgartu so kupili dva Porsche Cayenna, poroča Reuters. V Porscheju pravijo, da je 70.000 evrov vreden avto, opremljen s sireno bolj slišen in se mu ostali udeleženci v prometu hitreje umaknejo.


Notranjost avtomobila je popolnoma spremenjena. Desno stran zavzema ležišče. Za voznikom sedi spremljevalec. Ostanek pa zasedajo aparature in ostali pripomočki. Cayenne je popolnoma opremljen s potrebnimi medicinskimi napravami, kot so ECG, defibrilator, jeklenka kisika in ostalimi.

Predstavnik Porscheja je dejal, da jim je njihov sloves po kakovostnih izdelkih prinesel zmago na razpisu. Mimogrede, sedež Porscheja je v Stuttgartu. Izjavil je tudi, da se na prihodnje razpise ne bodo več prijavljali. Stuttgart se tako pridružuje Moskvi, ki je bila prvo mesto na svetu, ki Cayenne uporablja kot reševalna vozila.

Samo najboljše tudi za paciente v Bolgariji

Očitno imajo v Porscheju več sreče z razpisi v revnejših državah. Bolgarija, katere zdravstveni sistem je v razsulu, je lansko leto kupila 32 reševalnih vozil Cayenne. Pravijo, da za pomoč bolnikom v oddaljenih predelih države. Za nakup je morala Bolgarija celo najeti posojilo pri Svetovni banki.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4048