Maturantka omahnila s palube

Datum 26.8.2008 15:00:17 | Kategorija: Evropa

18-letna slovenska maturantka je omahnila s palube grške križarke. Hudo poškodovano so prepeljali v splitski klinični center.


Maturantski izlet bi se za 18-letno Slovenko A.B. kmalu končal tragično. Kot poročajo hrvaški mediji, je dekle s svojimi sošolci potovalo z grško potniško križarko Sofokles, ko se je pripetila nesreča. Zaenkrat še ni znano, zakaj je 18-letnica omahnila s palube na drugo palubo, pet metrov nižje.

Dekle je utrpelo hude poškodbe glave in hrbtenice. Zlomila si je tudi roko. Nesreča se je zgodila v nedeljo, ko je ladja plula v hrvaških vodah, mimo otoka Zlarin pri Šibeniku. Prav tam se je v noči na soboto zgodila huda nesreča na vodi, v kateri je umrl slovenski turist.

Kot je povedal Janes Lakoš, šef šibeniške kapitanije, so prejeli klic grškega kapitana ladje, ki je zaprosil za hitro pomoč. Takoj so organizirali reševalno akcijo, v kateri so sodelovali tudi zdravniki. Z manjšo ladjo so poškodovano dekle pripeljali do bolnišnice v Šibeniku. Po pregledu so 18-letnico prepeljali v klinični center v Split. Kot so povedali v splitskem kliničnem centru, je dekle huje poškodovano, a ni v kritičnem stanju in ostaja na zdravljenju. Zakaj je dekle omahnilo, še ni znano.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4027