Dva mrtva motorista

Datum 22.8.2008 18:32:37 | Kategorija: Slovenija

Na celjskem območju se je okoli poldneva zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 16-letni voznik motornega kolesa. Le dve uri kasneje pa je umrl še en motorist.


Letos je na Celjskem v prometnih nesrečah umrlo 20 ljudi, lani v enakem obdobju pa 25.Okoli poldneva je v prometni nesreči v Draži vasi umrl 16-letni voznik motornega kolesa, doma iz Bezine. Mladenič se je pripeljal iz smeri Slovenskih Konjic v naselje Tepanje, kjer so policisti v tistem času opravljali meritve hitrosti, so sporočili s policijske uprave Celje. Ko je motorist opazil policiste, je polkrožno obrnil na vozišču v nasprotno smer in sunkovito odpeljal v smeri Slovenskih Konjic. Policista sta zapeljala v smeri njegove vožnje, vendar sta ga zaradi objestne vožnje, vožnje po zadnjem kolesu in prehitevanja več vozil naenkrat izgubila iz vidnega polja. Po doslej zbranih podatkih, je voznik motornega kolesa v križišču regionalne ceste za Dražo vas zavil levo in z objestno vožnjo nadaljeval v smeri omenjenega naselja. Ko je v Draži vasi pripeljal do križišča z lokalno cesto, ki vodi do čistilne naprave, je dohitel voznika tovornega vozila, ki je v tistem trenutku že zavijal na omenjeno lokalno cesto. Voznik motornega kolesa je na levem smernem vozišču, gledano v smeri njegove vožnje, trčil v zadnje levo kolo tovornega vozila. Zaradi posledic nesreče je 16-letnik umrl na kraju nesreče.
 

Umrl tudi 51-letni motorist Okoli 14. ure je v prometni nesreči izven naselja Verpete umrl 51-letni voznik motornega kolesa, doma iz Slovenskih Konjic. Voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Frankolovega proti Stranicam in je izven naselja Verpete zapeljal v levo, trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo ter izven vozišča trčil še v drevo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=4015